воскресенье, 28 августа 2022 г.

здоров'я


Справжня наука похована під масою непотрібної та шкідливої інформації: це псевдонаукові дослідження, оплачені компаніями – виробниками продуктів, новомодні дієти та пропаганда, що проводиться харчовою промисловістю. Межі між урядом, промисловістю, наукою та медициною стали розмиті. У країнах, що знаходяться ближче до Північного та Південного полюсів, більш високий рівень захворюваності.

Люди думають що можуть їсти будь-що, тому що в аптеці є ліки від усіх хвороб. Але й ліки можуть спровокувати хворобу. 25% усіх нових медикаментів має серйозну невідому побічну дію. Діоксин найбільш токсичний з хімічних речовин. Афлатоксин найбільш потужний серед канцерогенів міститься в плісняві, що утворюється на арахісі та зернових. Низькобілкова дієта (5% білка) перешкоджала захворюванням викликаним афлатоксином. Казеїн, з якого на 87% складається білок, що міститься в коров'ячому молоці, провокує та прискорює хвороби. Хто харчується в основному тваринною їжею, більш схильні до хронічних захворювань. У жінок, які споживають велику кількість тваринної їжі, збільшується репродуктивний період на 9-10 років.

Рослинний білок не призводить до розвитку хвороби навіть при прийомі у великих кількостях. Харчування цiлiсною рослинною їжею призводить до зворотного впливу на хворобу. Лише 2-3% ризику виникнення хвороби обумовлено генетикою. Чим нижчий рівень холестерину в крові, тим менша ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Рівень холестерину знижується при вживанні рослинних продуктів. Клітковина запобігає розвитку хвороб міститься в цільнозернових продуктах, бобах, листових овочах. Потрібно отримувати не оброблені вуглеводи з їжею, а не рафiнованi (хліб, випічку, шліфований рис, солодощі). В оброблених вуглеводах немає клiтковини, вiтамiнiв, мiнералiв. Харчування з низьким вмістом жирів і білків йде на обігрів тіла, а не відкладається в жир. Ті, хто харчується цілісними рослинними продуктами, рідше мають проблему зайвої ваги навіть якщо споживають більше потрібної кількості калорій.

Протягом життя наш організм виробляє трішки вільних радикалів. Сонце, промислове забруднення та незбалансоване харчування створює передумови для впливу вільних радикалів та утворення хвороб. Яскраво пофарбовані рослини містять антиоксиданти, а ми їмо їх запозичуючи антиоксидантні захисні оболонки для захисту від вільних радикалів.

Вирішення проблеми надмірної ваги - це харчування цільними рослинними продуктами у поєднанні з розумним фізичним навантаженням. Це зміна життя, розраховане на тривалий термін. Це може забезпечити стійке зниження ваги за мінімального ризику виникнення хронічних захворювань. Дієти з кількістю калорій 1500 призводять до хронічних захворювань. Вегетаріанці споживають стільки ж або навіть набагато більше калорій, ніж люди, які їдять м'ясо, і при цьому залишаються стрункішими. Харчування цільними рослинними продуктами зі зниженим вмістом жирів свідчить про втрату 10,9 кг на рік. Усього 15-45 хвилин на день вправ дозволяють зберегти вагу на 5-8 кг нижче, ніж без цих навантажень.
Нiтрити якi використовують в м'яснiй продукціi, барвник амарант, штучнi пiдсолоджувачi викликають хворобу. Клiтковина з рослин попереджає хвороби. На неi багатi бобовi, листовi овочi та цiльнозерновi продукти. Коли жiнка харчується рослинними продуктами рiвень гормонiв падає не так рiзко i менопауза протiкає легше. Для утворення вiтамiна D треба бути 15-30 хвилин кожнi пару днiв на сонцi. Вживання в їжу тваринних білків блокує вироблення вiтамiна D також як i велика кiлькiсть кальцiя.
Залишки неперетравлених білків сприймаються нашою імунною системою як сторонні тіла і вона запускає аутоімунний процес. Коров'яче молоко джерело багатьох бiлкiв що iмiтують бiлки нашого органiзму. Твариннi бiлки закисляють органiзм - йому це не подабається i вiн нейтралiзує кислоту кальцiєм який бере з кiсток. Це призводить до переломiв. Темно-зеленi листовi овочi кориснi для зору. Антiокиданти i вiтамiни E i C i селен кориснi для мозга людям похилого вiку. Вiтамiн В12 i D iнодi потрiбно додавати. Iжте фрукти i плоди, суцвiття, себла, листя, корнеплоди, стручки, гриби, горiхи, цiлiснi злаки. Дуже зменшити споживання риби, оброблених вуглеводiв. Уникати мясо, птицю, молочнi продукти, яйця.




Всі продукти, які ми їмо, діють у комплексі, сприяючи здоров'ю чи хворобі. Хороше здоров'я потрібне, щоб повною мірою насолоджуватися життям. Здоров'я потрібно, щоб ми могли повністю використати наш потенціал протягом усього життя та уникнути боротьби з хворобами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий